Hi en welkom!
Mijn naam is Anita KooijHSP coach

Als coach, Mindfulness trainer, qigong practitioner, yin yoga & dans docent ben ik graag een gids op jouw weg.

Met mijn scherpe intuïtie, heldere compassievolle aanwezigheid, een rugzak vol inspirerende body-mind practices, ervaring in energiewerk en Mindfulness trainer kan ik je helpen innerlijke verstilling, energetische/fysieke balans, helderheid en essentie te vinden.

Welkom!

 

 

 

 

Lichaamsgerichte coaching, Mindfulness, qigong en feminine embodiment.

 

 

 

 

Leven vanuit hartsbewustzijn en essentie  

Ik help hoogsensitieve, creatieve, intelligente vrouwen die voluit willen leven vanuit hun sensitieve kwaliteit om uit het hoofd in het lijf en hartsbewustzijn te komen en rust en ruimte te scheppen in hun hoofd en leven.

Om af te stemmen op wie ze ten diepste zijn en hun authentieke kracht te gebruiken.

Om hun ware talenten en innerlijke leiderschapskwaliteiten tot expressie te brengen.

Om hen te her-inneren een sacred space voor zichzelf te creëren, waar ze de stem van hun innerlijke wijsheid kunnen horen en zich opnieuw te verbinden met hun hart en essentie.

Om sensitiviteit te omarmen als unieke gave, en zelfzorg en zelfcompassie te cultiveren als bedding waarin zij kan gedijen.

 

 

 

 

Waarom ik doe wat ik doe …. Slow living 

Zolang ik me kan herinneren voel ik me het beste als ik in ruimtes ben waar weinig mensen zijn. Een museum op de vroege ochtend, een kerk, zendo, maar ook een theater na afloop van de voorstelling of een feestzaal voor het feest moet beginnen.

Ik voel me aangetrokken tot weidsheid, de zee, een plein, open plekken in het bos. Ruimte dus. Leegte. 

In die leegte ervaar ik mijn zone of genius het sterkst: een hoogontwikkelde opmerkzaamheid en onderscheidingsvermogen. Geen ruis, geen afleiding, pure directe ervaring van de impulsen in en om me heen.

In die bedding kan ik voelen, mijn lijf, hart, mezelf, en opent zich het luisteren naar de diversiteit en subtiliteit van energie van de aarde en de hemel, het leven.

Vertragen brengt me naar die ruimte. Dan ervaar ik een intieme verbinding met mijn eigen Presence , mijn eigen relatie met het bestaan. Daarin voel ik wie ik ben, wat mijn natuurlijke ritme en tempo is en ben ik wakker in het nu en hier.

Naast vertragen beoefen ik dagelijks body-mind practices waardoor ik me verbonden weet met mijn lichamelijke ervaring hier op aarde en mijn hart openen voor schoonheid en compassie.

De rust en gedragenheid die ik hierdoor ervaar is zo´n enorme rijkdom. Met dankbaarheid en liefde deel ik mijn kennis en ervaring met jou.

 

 

 

 

Uitzonderlijke sensitiviteit

De uitzonderlijke sensitiviteit van mijn lichaam is altijd een kern geweest in mijn leven. Ik ervaar mijn binnenwereld en de wereld om me heen op een intense en lijfelijke manier.

Tevens huist in dit sensitieve lichaam een geest die hongerig is naar expressie en vrijheid. Op zijn zachtst gezegd een boeiende combinatie.

Tot 20 jaar geleden beschouw ik mezelf niet als hoogsensitief. Ik heb me lange tijd verzet tegen de buitengewone gevoeligheid van mijn systeem. Jaren lang ben ik ongemerkt over mijn eigen grenzen gegaan. Ik wil ‘gewoon’ zijn, mijn verlangens vervullen, iets bereiken in het leven.

Het heeft er – deels – voor gezorgd dat ik 5 jaar lang heb geleden aan het chronisch vermoeidheidssyndroom en kampte met angst en zelftwijfel.

Als ik in 1999 het baanbrekend boek in 1999 van Elaine Aron, de grondlegster van het begrip HSP lees, beginnen er belletjes te rinkelen

BLOG over hoe ik radicaal van levensstijl veranderde

meer over mijn verhaal 

 

 

 

 

Hoe ik werk

In de afgelopen 25 jaar heb ik me bekwaamd in diverse werkvormen die de intelligentie en wijsheid van het lichaam, de compassie in het hart en de helderheid in de geest aanspraken. Al deze vormen maken nu diepgaand onderdeel uit van mijn lichaam, energie en ervaringswereld en hebben me gevormd tot wie ik ben.

In individuele begeleiding put ik uit mijn ervaring, intuïtie en helder weten,  en onderstaande bronnen. Voor jou maak ik een aanpak op maat. De kern is thuiskomen in je lichaam, je vrouwelijke kracht ontwikkelen, en je sensitiviteit belichamen.

Mindfulness, volledig bewust zijn van je ervaring in het het hier en nu en haar zonder oordeel waarnemen.
Sensing, vorm van aandachtstraining waarbij je op een voelende manier jezelf en je lichaam op een zintuiglijke manier gewaar bent.

Focussen, het richten van de aandacht op het lichamelijk ervaren van gedachten en emoties. Je onderzoekt wat er gezien, gehoord en gevoeld wil worden in je binnenwereld, al dan niet gerelateerd aan een specifieke situatie in je leven.

Meer dan 20 jaar training in Qigong en teachertraining in (Yin) yoga en sinds 2011 ook Tantra.

>> mijn pad 

>> achtergrond en opleidingen

 

 

 

 

Contemplatieve levensstijl 

Als HSP geloof ik in de kracht van een contemplatieve levensstijl. Dat betekent niet ik niet houd van snelheid. Het is ook heerlijk om te versnellen, een sprintje te trekken, uitgelaten te dansen. Dat doe ik ook dagelijks. Zonder yang, geen yin, en geen zin.

Maar ik keer steeds weer opnieuw terug naar een trage en verstillende manier van zijn. Ook nu ik weer energie heb om in een hoge(re) versnelling door het leven te gaan voel ik hoe weinig werkelijk vervullend continue snelheid is.

De maatschappij gaat steeds sneller en ik verhoud me daartoe. Maar ik wil er niet in meegaan. Dagelijks stilstaan, verstillen, verlangzamen, vertragen, het laat me zien wat van waarde is. De schoonheid in het kleine en alledaagse, de subtiele stroming van binnen, de vreugde in het hart.

Anita is ook 

.. vocale improvisator, mimespeelster, amateurfotograaf, blogger, seeker, meditator, muziekfanaat, kattenadept. Woon in Velp in een heerlijk huis met grote tuin. Fervent tangodanseres, zangeres in een muziekduo samen met een gitarist, laaf me aan de natuur. Dit alles binnen een meditatieve levensstijl.

 

Ontvang mijn gratis ebook met 3 oefeningen om bij jezelf te blijven

Meld je nu aan en ontvang een e-mail zodra ik nieuwe inhoud publiceer.

Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Ik zal je e-mailadres nooit weggeven, ruilen of verkopen. Je kunt je op elk moment afmelden.

 

 

 

“It is not our experience that makes our lives.
It is what we do with it”.
~ Pico Iver

Download your ESSENTIAL Inspiration for inner Balance 

You have Successfully Subscribed!

Download yourESSENTIALInspirationforinner Balance

You have Successfully Subscribed!